torsdag den 6. januar 2011

Fastfood


Såfremt ingredienserne findes for hånden tager det her måltid maks tyve minutter at lave, og det er herrenemt. Perfekt for aftener, hvor man egentlig ikke gider lave mad, men ved man ville have rigtig godt af et nogenlunde sundt og næringsrigt måltid. Eksempelvis aftener, hvor man først er hjemme klokken 0tte efter en lang dag på kontoret og en træning der var ved at tage livet af én. Det smager oven i købet rimelig godt, ihvertfald i min mund, selvom det ikke ser så sexet ud i min telefon.
Laks med grønne linser og spinat

Grønne linser - 1 dl pr person, hvis I er sultne, ellers lidt mindre
et par laurbærblade
et fed hvidløg
salt

Dressing
olivenolie, citronsaft og peber

ca 7 frosne spinatklumper pr person - igen hvis I er sultne, ellers lidt mindre
en klat smør
lidt mælk
salt, peber og muskatnød

1 portion laks pr person, ca. 100-150 g - min var frossen i separate pakker fra Aldi
citronsaft
salt og peber

sesam- og nigellafrø

Kog linserne i en gryde med laurbærblade, hvidløg og lidt salt i ca. 20 min. Hæld vand og laurbærblade fra, mos hvidløgsfeddet, hæld lidt olivenolie og citron over og drys en anelse
peber over. Rør rundt.

Mens linserne koger finder du spinat og laks frem fra fryseren. Laksen kan tøs op i en skål med lunkent vand - indeni indpakningen!
Spinaten tøs op på panden med en klat smør, hæld en slat mælk ved når den er tøet, krydr med salt, peber og muskatnød, og mosl det op i et hjørne af gryden. Eller læg det på et tallerken/serveringsfad og hold lunt.

Steg laksen med salt, peber og citron. Pas på den ikke får for meget, den bliver ret nemt tør.

Anret spinat, linser og laks på en tallerken, drys med sesam- og nigellafrø. Hvis du har. De findes bl.a. i Tiger-butikkens krydderihylde.

Anbefalet dessert: chokoladeispind med orangesmag og en kop grøn te med engelsk krimi. Eller måske en banan, hvis man er bange for at ens bukser er ved at blive for små. Dog stadig med te & krimi.

Ingen kommentarer: