mandag den 13. oktober 2008

kuopio - lørdag

Vi var i Puijotårnet, som ligger på en af Finlands højeste bakker, bortset fra bjergene oppe nordpå. Det var mummitroldsland med søudsigt og små øer og byen gemte sig i træer og tåge.


Her arnejder Juha-Pekkas mor. Det er byens rådhus og en af de få gamle bygninger der stadig er tilbage. På torvet er det næsten alt sammen nybygget og lidt kedeligt. Specielt i regnvejr.

Fanget i flugten. 
Døren ind til kauppatori, i Finland har man indendørsmarkeder fordi det er så koldt. Men vi kom forsent, så der var allerede lukket. Se de fine flagermus!

Skihop. Der var højt op.

Kuopio ligger i Savo, sølandet.

Jeg var i Kuopio  lørdag og søndag med Juha-Pekka. Vi skulle egentlig have kørt klokken 9, men det var sjovere at drikke hvidvin og høre musik end at gå tidligt i seng fredag aften, så vi kørte først klokken 11. Der er cirka 300 kilometer til Kopio, og man kører gennem finske skove med blå søblink overalt. 

Saturday and sunday I was in Kuopio with Juha-Pekka. This was saturday. We went a bit late, and came late to the market, but saw the Puijotower and the foggy view over the lake. In the evening it cleared up, and we went for a walk. 

Ingen kommentarer: