Eksotiske fiskedeller med grønne linser (proteiner til pseudovegetariske sportsmennesker)
Grønne linser (dem du skal begynde med):
grønne linser - 1 dl/person
laurbærblade
salt
vand
olivenolie
citronsaft
peber
Skyl linserne i en sigte, mest for at tjekke at der ikke er sten i. Kog dem møre i vand med salt og laurbærblade efter anvisningen bag på posen, smag undervejs, de bliver lidt sørgelige hvis de får for meget, og er på den anden side ærgelige at gumle i, hvis de får for lidt.
Vend dem i en dressing af citronsaft, olivenolie og friskkværnet peber.
Fiskedeller:
500 g hakket torsk (eller anden fisk)
nogle forårsløg
frisk chili
hvidløg
ingefær
økologisk citron
sesamfrø
Hak forårsløg og chili fint. Riv den gule skal af citron, ingefær og hvidløg, pres den halve citron (den anden halvdel bruger du til linser og servering) og hæld det i en skål til den hakkede fiks og bland det hele. Steges i olie på en varm pande, til fisekdellerne er pænt brunede og gennemstegte, drys sesamfrø og pres lidt citronsaft på det hele til servering.
Der blev cirka 10 deller af portionen og jeg (der generelt spiser meget) spiste tre med en ordentlig portion linser til. hvisman vil have grøntsager til, tror jeg en råkostsalat med gulerødder, hvidkål og æbler ville være fint.
Ellers? Så har jeg skrevet speciale og roet. Udmærkede aktiviteter, men ikke så newsworthy.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar