mandag den 5. juli 2010

Hyldeblomst special

Nina og Kathrines superhyld:

Du skal bruge:

seks plastikposer
to østrigske couchsurfere
en engangsgrill
kartoffelsalat
pølser
grønsagsspyd
sakse

to kilo hvidt sukker
et halvt kilo rørsukker
fem citroner
en lime
to breve citronsyre
atamon
en liter vodka
et1/1 liter syltetøjsglas
en masse tomme flasker
gryder
elkedel

Ifør dig lange bukser og lukkede sko. Saml grill, grillmad, plastikposer og couchsurfere sammen og tage det hele med ned til skudehavnen i Sydhavnen. Fortsæt ud til de grønne område, hvor der græsser får, ud fra den filosofi, at hvis der må gå får og spise af græsset, kan der ikke være særlig giftigt.
Gå ud til en af tangerne , tænd for grillen, gril pølser, flute, grønsagsspyd m.m. Fodr couchsurfere og dig selv med grilllmaden. Grin af vandskiløberen, der ikke har opdaget at I sidder der, når han højlydt indrømmer at tisse i vandet. Og våddragten.
Put skraldet i den ene plastikpose, når I er færdige med at spise.
Uddel derefter poser til couchsurfere og hinanden. Pluk hyld ned i poserne. Man kan med fordel hjælpe hinanden med at hive i grene, klippe og holde poser.
Tag hjem.
Vel hjemme spreder man hyldeblomsterne på et bord, opdager at klokken er ved at være halvtolv, ryster de største dyr af, og kommer blomsterne i plastikposer, der bindes tæt og proppes i køleskabet.

Dagen efter samler man citron, atamon, citronsyre, hyld, vodka og Kathrine. Find de største gryder frem, og kog vand op i elkedlen. Pil de groveste stilke af hyldeblomsterne og kom dem i gryderne. Skær citroner og lime i skiver.


Skyl syltetøjsglasset og prop det med hyldeblomst. Hæld vodka oveni. Tag i Fakta og køb mere vodka, og hæld på så det dækker blomsterne. Tilføj et par citronskiver og lidt rørsukker. Ryst glasset en gang i mellem. Sigt hyldevodkaen gennem et klæde og hæld den på en ren flaske efter tre dage.

Vend tilbage til gryderne med hyld i, hæld sukker, citronsyre og citronskiver i. Hæld kogende vand på, så det dækker blomsterne. Hæld atamon i. Rør rundt. Omrokér ølkøleskabet, så der er plads til to kæmpegryder derinde. Lad stå i fire-fem dage og rør om en gang i mellem.

Når det smager af hyld, er det på tide at hælde det over på flasker. De skal skylles med varmt vand og atamon først, så saften ikke mugner. Sigt igennem et klæde. Når man har hældt fem nettoposer hyld i sin saft, er den mørkt gylden og ret uigennemsigtigt til at starte med, og bliver klar med noget underligt bundfald, efter at have stået noget tid. Bundfaldet er primært pollen og små blomsterrester, og dermed ikke farligt.

Sæt flaskerne i køleskabet, bland med vand eller danskvand, giv væk til venner og familie, hæld den i den billige hvidvin, lav sommerbowle med citronskiver, danskvand, jordbær, isterninger og evt. hvidvin/vodka, kom den i salatdressingen, mariner grillkødet i hyld, ingefær, chili, hvidløg og soya, kort sagt brug den til alt før den mugner.

Billeder fra Kathrines mobil.

2 kommentarer:

Michael sagde ...

Hei Nina mfl.

Bortset fra hollandske assistenter, vodka og atamon kan man bruge PLASTFLASKER og lægge i fryseren. Så kan man tilsætte vodka eller the efter behag.
Vi har netop en 3-dobbelt portion hyldedrik i køleskabet til trækning fra 2 ensomme hyldetræer ved Grinidammen(og ikke så meget andet i køleskabet).
Hilsen

Din fader

Nina sagde ...

Hej far,
frysertricket er udmærket, det kræver dog at man har en fryser med plads nok. Det har vi ikke rigtigt.
Jeg tager på roadtrip mod Fyn torsdag aften, men vi må lige få snakket sammen, før I kommer til Danmark.

Din datter