lørdag den 14. februar 2009

godt og blandet

Så har jeg været til min første studiebar i Helsinki! Hos filosofferne; alle fag har en "studentkåre", hvor de arrangerer ting & sager, der for det meste går ud på noget med at socialisere med hinanden og nogle øl (der er dog også noget med sport og hobbyer). Og det var sjovt og de var enormt søde, og syntes jeg var sej fordi jeg var taget derhen alene, dvs. uden andre udvekslingsstuderende, der som alle ved, er flokdyr, som går til grunde i panikanfald hvis de skal noget uden andre udvekslingsstuderende. 
Men der vil jeg ihvertfald gerne hen igen, selvom det tog mig 2 ! timer at komme hjem, fordi den dumme dame på hovedbanegården ikke kunne forstå hvad jeg sagde (hvordan kan Pihlajamäki blive til Kirkonummi?), og jeg var træt og kold og smådesperat og ringede til den stakkels lille JP, og skældte ud på de dumme finner og fik mental støtte og trøst.
I al fald ved jeg nu at det er bus nr 05, der går hjem til mig, og at den kører fra samme stoppested, som jeg plejer at tage busssen fra. 
Det tror jeg godt jeg kan overskue, selv efter at få gratisøl, fordi vi vandt selskabslegen. Der gik ud på at kropsdele skulle røre hinanden (puhada!), hvilket i mit og Joonas' tilfælde blev til: hæl/skulder - lillefinger/albue - hoved/knæ - øre/øre. Og man skal holde alle positionerne! Jeg fik desværre ikke et billede.. 
Iøvrigt fik jeg at vide at filosofikurset "krop og själ" kun har kørt to gange, så jeg kan nok hænge med, og måske indrømme at det der logik... Så klog er jeg slet ikke.

Men det var rigtigt rart at se nogle studerende og socialisere lidt, istedet for at være kedelig. Iøvrigt har jeg fået bekræftet noget jeg har funderet lidt over, Helsinki virker mindre eksotisk fordi det ér mindre eksotisk. Som hovedstad er den jo logisk nok mest international, og slet ikke lige så finsk som Tampere. Desuden er jeg tilbage i vante cirkler, så at sige, med studerende, der minder om mig, og arbejde, der jo absolut er hjemligt, siden det foregår på dansk (og svensk; næsten det samme efterhånden).

En finsk sag er der dog på programmet, de finske gymnasiaster har haft bänkskuddardag, som er 3. g'ernes første fejring af at de er færdige. Og så er de slet ikke begyndt på eksaminerne endnu... Men de klæ'r sig altså ud og kravler op på en ladvogn af en art med deres klassekammerater og en masse øl og kører rundt og larmer. Ungefähr som derhjemme, bortset fra at vi er fornuftige nok til at vente til vi er færdige, og dermed også kan gøre det på et tidspunkt af året, hvor risikoen for snevejr er meget lille. 
Og hybris siger jeg bare! Tænk hvis man dumper!

jeg går i seng igen. Skal ud og danse i aften. Friweekend fra kæreste skaludnyttes til voldsom socialisering (og lektielavning i morgen. Den tid, den sorg.)

Ingen kommentarer: