lørdag den 5. februar 2011

DIY for fattigrøve - møbelredesign

Andre piger køber vintagetøj og syr om til smarte nye klude. Jeg slagter gamle ikeamøbler og laver grimt, men praktisk redesign.

Højt Skrivebord

Du skal bruge:

Siden af et gammelt skab (eller en anden træplade. Råt krydsfiner er sjældent stift nok)
Ølkasser
En lille kommode
Nogle bøger/træklodser

Tilbehør: barstol

Bestem hvor bordet skal stå henne. Sæt kommoden ved den ene ende af det fremtidige skrivebord.


Stabl ølkasserne på hinanden, hvor den anden ende af skrivebordet skal være. Tre ovenpå hinanden giver et bord i stående arbejdshøje, hvilket efter sigende skulle være godt for ryggen. To ølkasser giver et skrivebord i ståhøjde for meget små mennesker; godt hvis det er børn eller dværge, mindre godt hvis man troede man så kunne sidde ved det.


Læg din plade ovenpå ølkasser og kommode. Det behøver ikke at flugte fuldstændigt, pladen ligger sikrere, hvis enderne stikker lidt ud. Stabl bordenden ved kommoden op med bøger, så bordet er vandret.

Et voila! Du har nu et skrivebord, med masser af plads, skuffer til underlige ting og plads til bøger. Eller noget andet. Undertegnede har for eksempel en kniv- og værktøjsskuffe, samt et 'barskab' i ølkasserne, der vender indad. Husk at sætte lige tunge ting i hver ende af bordet. Ellers vipper det.
Forsøg at vinde en barstol i dart på den lokale når du er rigtig træt af at stå op hele tiden. Eller af at sidde i en normal stol med hagen på bordkanten.

Sengeskabschilloutområde


Du skal bruge:

En høj Ikeaseng
Fire lange skruer (de skal kunne nå ud på den anden side af sengebenene)
Og en ganske kort skrue
Og møtrikker, der passer til
Ca. 6 meter patentbånd (fås i det fleste trævarehandler)
En boremaskine med træbor

Først skal du samle sengen, det skal man iøvrigt bruge en tålmodig medhjælper til. Den skal derefter sikres med et kryds i patentbånd, for at kunne holde til alt dingleværket, der kommer på.
Hiv sengen ud fra væggen, så du har arbejdsplads, og bor et hul foroven og forneden i endestolperne. Skru patentbåndet fast i et af de øverste huller med en skrue, der sikres med en møtrik på den anden side af stolpen.
 Sådan og sådan. Den ene og den anden side.

Derefter trækker du båndet til det nederste hul på den anden endestolpe og sætter det fast der med skrue og møtrik på samme hvis. Det skal sidde meget stramt, hvis det overhovedet skal holde på noget, tag et hul længer henne, og brug vægtstangsprincippet via skruen i hullet. Den er lidt tung at skrue i. Råb eventuelt på en mand, der har behov for at demonstrere sin maskulinitet, mens du tager en kop te i fred og ro. Min var der ikke, så jeg gjorde det selv.

Klip båndet af og gør det igen, bare spejlvendt, så der dannes et fint kryds på bagsiden af sengen. Saml krydset i midten med en mindre skrue og en møtrik.
Så er sengen stabiliseret.

Derefter skaber vi skabschilloutområdet under sengen. Det er nemmere, der skal bare bindes gode knuder.

Du skal bruge:

En hængekøje
Ca. halvanden meter reb i kraftig kvalitet - mit er skibsreb, efter det forhåndenværendes princip.
Og tre meter i en lidt slankere kvalitet (det skal kunne komme igennem garderobestangen) - jeg købte mit i Tiger, og det holder fint.
En garderobstang (f.eks fra et slagtet skab)
S-kroge

Træd det slanke reb op rundt om det nederste bræt i sengegavlen. Bind et solidt knob på det.

Træd rebet igennem garerobestangen.Så skal rebet igennem garderobestangen og s-krogene, hvis de har et lukket øje. Træd rebet rundt om det nederste bræt i sengegaveln i den anden ende af sengen. Bind igen et dobbelt halvstik om egen part (det samme knob som før), det er nogenlunde nemt at stramme ordentlig til. Stram midten af rebet op med en rebende, du fastgør til et bundbrædderne. F. eks. med et råbåndsknob. Hæng dit tøj op. Garderobestangstricket modvirker at rebet ende i en halvbue pga vægten fra tøjet, så du ikke kan få fat på det i midten. 
S-krogene er til at hænge tasker, bælter, paraplyer og andet på. Smid eventuelt et stofstykke over det hele, så det ikke bliver superstøvet.


Hængekøjen hænges derefter op med dit solide reb på skrå under sengen og kan også udmærket fastgøres med råbåndsknob. Sengeskabschilloutområde. Til folk der er mnimalistiske på pengefronten, men ikke på indretningsfronten.

2 kommentarer:

Solvej sagde ...

Kreativt :P Hvad skete der med det lille sarte farmor-bord?

Nina sagde ...

det står på lageret, så det ikke krakelerer i lakken hvis jeg kommer til at nyse eller sætte tekoppe på det.
Jeg er simpelthen ikke voksen nok til sarte møbler ;-)