tirsdag den 29. september 2009

Efteråret kommer


Når jeg kommer hjem fra gåture er mine lommer fyldt med kastanjer, hvis jeg da ikke har mødt mine venners børn i supermarkedet og foræret dem væk.

Jeg spiser varm suppe når jeg kommer hjem.

Og lidt opskrift på syndigt dejlig græskarsuppe:

1 hokkaido græskar (eller en anden slags græskar)
1 løg
1 porre
1 hønsebullionterning
vand
smør
fløde
muskat
salt & peber

Skær løget i tern, mørnes i smør over meget lav varme, mens du fileterer* græskarret.
Derefter kommes græskarret i gryden til løget og steges lidt. Kom tilstrækkeligt med vand i, så græskarret kan dampes mørt.
Græskarret moses med grydeskeen (eller pureres, hvis man er fin på den), nu kommer man peber, muskat, fløde og bullionterning i, og en passende mængde vand, så det hele får hvad man mener er en suppeagtig konsistens.
Imens suppen lige koger op, snitter man porren fint og hælder i gryden, varmer sit brød (for suppe skal spises med brød til. Eller pandekager bagefter.), dækker bord og så er der mad!

*Apropos det med at filetere græskar, det er lidt besværligt. I de fleste opskrifter står der at man skal udhule det med en ske; medmindre man skal være avantgarde og servere suppen i selve græskarret (hvilket kan være en tvivlsom fornøjelse, idet græskar ikke er en stabil suppeterrin), eller ejer et sæt helt særligt samuraisværdsskarpe græskarudhulningskeer, er det meget nemmere (men stadig ikke helt ukompliceret) at skære græskarret ud i både, hvorefter man skærer skrællen af. Det er ikke for små børn, brug en skarp kniv og pas på fingrene.

Indeni sådan et græskar er der som bekendt også de eftertragtede græskarkerner, som jeg per idag fandt ud af er omgivet af en skal, når de kommer au naturel, ikke ulig den solsikkekerner også forefindes indpakket i i fuglefrøsblandinger. Kernerne kan dog stadig godt ristes med salt og en anelse olie, salt og fedt skal nok blive overført (til alt) når man står og egerngnasker for at få kernerne ud af skallen. Spytteskål eller udendørs fortærelse anbefales.


søndag den 27. september 2009

Her er nu også meget fint

Jeg cyklede langs strandvejen op til Dyrehaven for at få lidt frisk luft efter lektielæsningen forleden dag.

Hjortene primalbrøler og hvis man ikke vidste at der ikke er farligt, kunne dyrehaven i tusmørke godt virke lidt skræmmende



onsdag den 23. september 2009

Jeg læser hele dagen


Det er snart slut med at sidde på en bænk i fælledparken og læse lektier. Istedet bliver det nede på RUC's bibliotek. Der er godt nok også en sø, men det er ikke helt det samme.

lørdag den 19. september 2009

Der findes også et Danmark udenfor København

Fredag morgen stod jeg frygtelig tidligt op g tog toget fra Nordhavn til hovebanegården, og derfra til Århus. Jeg har ikke været i Århus, siden jeg var så lille at jeg overhovedet ikke kan huske det.

I Århus gik jeg ud til universitet, Nobelparken, afdelingen for filosofi , og talte med de to flinke forkvinder for Netværk for kvinder i filosofi. Vi blev enige om at jeg sagtens kan skrive et speciale, der involverer både kommunikation, filosofi, kvinder og karriermuligheder indenfor filosofi. Derefter var der semesterstartsforedrag og reception, og så var klokken 16.

Derfortog jeg på en ret tilfældig sightseeing i Århus, hvor jeg kiggede på ting & sager og entlig følte mig mest træt. Men Århus er da en umanerlig nuttet og hyggelig by.


Jeg nåede også lige forbi Den gamle by i Århus, der var lige ved at lukke, og derfor særpræget spøgelsesagtig.
Så var jeg meget træt, og dalrede ned til toget, hvor jeg købte chokoladekiks og lakridser og et eurowoman som jeg knap nok kunne holde øjnene åbne til at læse i.
Og var hjemme 22.45.



tirsdag den 15. september 2009

Her bor jeg nu!


Her er køkkenet. Der er tit lidt rodet, men det gør ikke noget, for der er også ret hyggeligt, og man kan lave mad til mange mennesker i store gryder og drikke the, og der er også et spisebord.

Her er stuen, med fællesbøger, fjernsyn, sofaer til at flyde i, og et til spisebord.

Hov! Her er jeg i mit værelse, dog sidelæns.

Den famøse hængekøje, med boghylden lige ved siden af. Jeg sover ovenover.

Udklædningsafdelingen, hvor jeg dog satser på at hente mit skab ude hos farmor, fordi jeg ikke helt kan overskue så mange elementer med rod.


og til sidst mit lille skrivebord, hvor jeg sidder og bliver klog.

tirsdag den 8. september 2009

Fordi billeder og ferie er sjovere at læse om end epistemologi

Så var jeg jo på sommerferie, og begyndte i Trondheim d. 25/6. Der var meget langt med bussen fra Oslo syntes jeg. Men Trondheim er en fin by.

Og domkriken er ret flot. Jegvar selvfølgelig også inde og kigge, men der måtte man ikke tage billeder. Til gengæld sørgede jeg for at få mest mulig ud af billetten og var på guidet rundtur,


oppe i klokketårnet og kigge, og inde og se kronjuvelerne, som man heller ikke måtte fotografere.

Der er meget vand og fine gamle huse

Meget fine

og en campingplads hvor man kan møde andre rare rejsende og kigge på både i solnedgang

Den 28 tog vi færgen over på den anden side og kørte langs kystvejen op nordpå


der var ret flot

for selv om jeg egentlig tog alene afsted mødte jeg jo den flinke unge mand, der var på vej til Nordkap i sin ramponerede militærjeep. Og der var ledig plads, så der hoppede jeg med. Til gengæld agerede jeg guide over Saltfjellene.

Der krydser man polarcirkelen.

Det viste sig at være særdeles praktisk at have en tømrer med, når nu man manglede den rigtige nøgle.


Der var fine søer og godt vejr. Det var faktisk lige så varmt som på Mallorca.

Fjeldtoppe man kan klatre op på. Hvis I kigger meget grundigt efter, kan I måske finde hytten ved søbredden til venstre.

Bagefter blaffede vi tilbage til bilen, og da det var nået at blive den 7/7, skulle jeg tilbage til Finland for at fejre en 30-års fødselsdag (dog ikke min egen), så jeg blev kørt til Arvidsjaur i Sverige, tog en bus til Umeå, blaffede med bil i båd over til Finland, fandt et tog til Tampere, og var tilbage den 9/7. Så holdt vi fødselsdag og lidt ferie, tog til Tallin, jeg pakkede ting og sager og sendte hjem til Danmark og den 23/7 drog jeg afsted igen med toget til Oulu.
Det kan I få mere at vide om næste gang.

mandag den 7. september 2009

Intet nyt under skyerne

Så begynder den helt rigtige hverdag imorgen med første undervisning i erkendelsesteori og retsfilosofi, og det ene har jeg ovenikøbet fået læst til.
Dog holder SU mine penge kidnappede, så jeg skylder Adam husleje - og har stadig ikke fået noget togkort. Ellers er det gået lidt ud i et med ting og sager der skal ordnes, men indtil vidre har jeg da nået at:

  • drikke vin med Henrik
  • tage i sommerbio med Solvej
  • have en hollandsk blaffer på besøg
  • flytte om på mine møbler tre gange, hvorefter jeg blev nødt til at erkende at jeg må hente mit grimme skab ude hos min farmor
  • tage til introsymposium
  • tage til specialeseminar
  • melde mig ind i både studienævnet på filosofi, institurådet og aktive studerende på filosofi
  • fundet et specialeemne i samarbejde med Netværk for kvinder i filosofi
  • være til Martins polterabend med drengene
  • efterlade min cykel foran en bar (den er låst)
  • besøge min mor og sætte hende til at sy kjoler
  • vaske bofællesskabet et par gange